Betegszabadság könyvelése, összege, fizetése, számítása


betegszabadsagA betegszabadság 2014 / 2015-ben sem tévesztendő össze a táppénzzel, bár a fogalmak közti különbség még ma is sok zavart okoz. A betegszabadság a betegség első tizenöt napjára jár, más a könyvelése, az összege és a számítás módja is,mint a táppénz esetén.

A kettő közti eltérés sem a munkavállaló, sem pedig a munkaadó szemszögéből nem hanyagolható el, mivel a betegszabadságra járó összeget a munkáltatónak kell megfizetnie.


A betegszabadság 2014 2015-ben a távolléti díj összegéből számítandó, annak a hetven százaléka. Az oldalunkon működő táppénz kalkulátor segítségével a betegszabadság összege is egyszerűen és gyorsan kiszámítható, hiszen a program minden esetben a legfrissebb adatokat és számítási módokat használva végzi el a műveletet.

Amikor a betegség tovább tart, mint tizenöt nap, abban az esetben a tizenhatodik naptól kezdődően már táppénz kerül elszámolásra, ezt kell figyelembe venni a könyvelésnél, a betegszabadság és táppénz összegének számításakor és kifizetésekor is egyaránt. A táppénz kifizetése már nem a munkaadót terheli, hanem az egészségbiztosítási pénztár részéről történik ennek elszámolása.

A betegszabadság ugyan úgy jár a munkavállaló részére, mint a rendes fizetett szabadság, az erre vonatkozó rendelkezéseket is a Munka Törvénykönyve 1992. évi XXII. törvénye szerint kell betartani. Az nyilvánvaló, hogy a betegszabadságról szóló rendelkezések a társadalombiztosítónak némi spórolást jelenthet, a munkaadók viszont nem járnak vele jól, legalább is ahhoz képest, amíg ez a rendelkezés nem élt, mert addig a táppénz teljes idejére a tb fizetett.

A munkavállalókat 2014 2015 során tizenöt nap betegszabadság illeti meg összesen. Az erre eső járandóság számítása szerint betegszabadság csak munkanapokra jár, valamint a fizetett ünnepekre is, viszont a heti két pihenőnap nem képezi a betegszabadság összegének alapját. A rendes éves szabadsággal szemben a felhasználásra nem kerül napok a következő évre nem vihetők át. Ha egy munkavállaló évközben lép be munkahelyére, akkor a betegszabadság természetesen időarányosan jár számára. Ezekkel a napokkal a munkavállaló nem rendelkezik, hanem betegségesetén a munkaadó ki kell, hogy adj, amennyiben az orvosi igazolás szerint a dolgozó betegség folytán keresőképtelen.

A betegszabadság nem feltétlenül kell, hogy egyszerre kerüljön felhasználásra, tehát ha az adott személy egy éven belül több alkalommal is beteg, akkor ezt a fajta szabadságot is részletekben fel lehet használni, de az erre való jogosultságot nyilván minden alkalommal külön kell az orvosi alátámasztással igazolni.

 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu