Eurovíziós Dalfesztivál Magyarország - Magyar indulók - A Dal


eurovizios dalfesztival a dalAz Euróvíziós Dalfesztivál 2014 / 2015 egyik nagy érdeklődésre számot tartó eseménye lesz Európának, sőt ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy az egész világnak. A dalfesztivál 1956-os indulása óta egyre népszerűbb a fesztivál, és a világ legnagyobb dalversenyévé nőtte ki magát. Sőt, egyike a leghosszabb ideje futó televíziós műsornak is. Közvetítik Európán kívül Kanadában, Indiában. Ausztráliában, Új-Zélandon, az USA-ban, Hongkongban, és még sok egyéb országban is. A verseny lényege, hogy minden nemzet benevez egy dallal, zeneszámmal, és az élő döntő folyamán a résztvevő országok szavazással döntik el, hogy melyik ország előadása tetszett a legjobban.


Magát az Eurovíziós Dalfesztivált az EBU, magyar nevén az Európai Műsorsugárzók Uniója rendezi. Minden országban, ahol van EBU tag televíziós társaság, az a televízió jogosult kiválasztani az adott országot képviselő 1 dalt. Magyarországon az MTVA tagja az EBU-nak, amelynek természetes következménye, hogy a műsor sugárzásának a joga is az övék. Az Euróvíziós Dalfesztivál 2014 2015. évi képviselője Magyarország részéről kiválasztás alatt van. Hogyan is áll most a verseny, illetve mi történt eddig?

Az első tv műsor 2014 2015.01.25.-én Szombaton lesz látható az M1-en!

Bejutottak teljes listája:


Bogi – We All
Hien – The Way I Do
Király Viktor – Running Out Of Time
Radics Gigi – Catch Me
Kelemen Csaba “Lil C” – Break up
Oláh Ibolya – Egy percig sztár
Király Linda – Everything
Gájer Bálint – Elmaradt Pillanatok
Music Fabrik – This is my Life
Polyák Lilla – Karcolás
Group n Swing – Retikül
Szabó Leslie – Hogy segíthetnék
Vastag Tamás – Miss One Smile
BülBüls (TAKÁCS NOÉMI) – Minden mosoly
Depresszió együttes – Csak a zene
Pál Dénes
Dér Heni – Ég veled
Pál Dénes – Brave New World
Mystery Gang – Játssz még jazzgitár
Tóth Johanna “Joni” – Waterfall
Kállay-Saunders András – Running
To Beat or not to Beat – Camon Babe
Szécsi Saci és Böbe – Born To Fly
Belmondo – Miért ne higgyem
New Level Empire – The Last One
Cserpes Laura – Úgy szállj
Honey Beast – A legnagyobb hős
Batta Zsuzsanna “Marge” – Morning Light
Knoll Gabi – Sweet Memories
Fool Moon – It Can’t Be Over
Extensive – Help Me

Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014 2015-es versenyére rekordszámú dallal jelentkeztek a magyar előadók. Nem kevesebb, mint 435 zeneszámmal nevezetek be a DAL címének elnyeréséért, illetve az ország képviseléséért. A 2014 2015-es versenynek a házigazdája Dánia lesz. A kiválasztás folyamata Magyarországon is elindult, és jelen pillanatban ott tart ez a folyamat, hogy kiválasztásra került 30 dal, amelyek bejutottak az elődöntőbe. Közöttük van az, az előadó, aki hamarosan kiutazhat Dániába, és képviselheti országunkat. Az első elődöntő 2014 2015. január 25-én lesz, majd a döntő, ahol el fog dőlni, hogy melyik zeneszám lesz a DAL, 2014 2015. február 22-én lesz látható. Tavaly, azaz 2013-ban Bye Alex képviselte Magyarországot, és 10. helyezést ért el, ami a harmadik legjobb helyezés, amelyet Magyarország az dalverseny 59 esztendejében elért.

Eddig a legjobb eredményt magyar részről Bayer Friderika érte el 1994-ben Dublinban, ahol a Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával negyedik helyezést ért el. Az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője 2014 2015. május 06-án, a második május 08-án, és végül a döntőre május 10-én kerül majd sor. Reméljük, hogy a hazánkat képviselő dal elnyeri a nézők tetszését, és egyszer győztesen térhetünk haza. 

 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu