horoszkóp, ezotéria és asztrológia

Horoszkóp és ezotéria

Az asztrológia sokkal többről szól, mint csupán a nap jegyről, vagy a magazinok hasábjain olvasható horoszkópokról.

Ha szeretne az asztrológiáról tanulni, akkor jó helyen jár. Üdvözöljük és kellemes asztrológiai időtöltést kívánunk Önnek.

Éves Horoszkóp 2015

 

 

Az alábbi csillagjegyekre kattintva a 2015-ös evés horoszkópok olvashatóak.

bak horoszkóp

Bak

vizöntő horoszkóp

Vízöntő

halak horoszkóp 

Halak

kos horoszkóp

Kos

bika horoszkóp

Bika

ikrek horoszkóp

Ikrek

rák horoszkóp

Rák

oroszlán horoszkóp

Oroszlán

szűz horoszkóp

Szűz

mérleg horoszkóp

Mérleg

skorpió horoszkóp 

Skorpió

nyilas horoszkóp

Nyilas


horoszkop ezoteriaAz ezotéria meghatározásakor
talán a legegyszerűbb magyarázat az élet nagy kérdéseinek megfejtése. Amióta világ a világ, az ember folyamatosan próbálja megfejteni a világ működését, megtalálni a mozgatóerőket. Manapság az ezotéria kifejezést több különböző, egymástól eltérő formában használják és értelmezésben is vannak eltérések. Tágabb értelemben a titkos tanok fogalmával azonosítják, de sokszor az okkult tanításokra szorítkozik.A horoszkóp és az ezotéria szoros összefüggésben van egymással, hiszen az asztrológia maga is egy ezoterikus fogalomkör, amely a naprendszerben elhelyezkedő bolygók állását, helyzetét vizsgálja és ezek hatását kutatja az emberre vetítve. Az innen nyert információk alapján készülnek a csillagjegyekre vonatkozó horoszkópok, sőt ezek alapján készülnek azok a jóslatok, előrejelzések, melyek befolyásolhatják életutunkat.


Az ezotéria számtalan tudományágban is fontos szerepet játszik, vannak olyan ágak, melyek ezoterikus alapokon nyugszanak, Ilyen például néhány okkult tudományág, mint például az asztrológia, az alkímia, az antropozófia, vagy a teozófia. E mellett számos vallás alapgondolataiban, alkotóelemeiben felfedezhető az ezotéria jelenléte, mint az ezoterikus buddhizmusban a reinkarnáció eleme, de jelen van a sámánizmusban és a sátánizmusban szintén. Valójában a horoszkóp készítése is egy ezotérián alapuló „szakma”, hiszen csak az tudja kellő alapossággal meghatározni, hogy egy egy csillagjegy szülöttére milyen események várnak, aki tanulmányozza ennek mozgató elemeit. Mivel mi emberek mindannyian különbözőek vagyunk és a bolygók állása másképp hat ránk születési dátumunkon belül is az évnek, évszaknak, hónapnak, napnak és születésünk pontos időpontjának megfelelően, ezért egy jó, pontos horoszkóp összeállítása igen sok  és komoly előtanulmányt, alaposságot igényel.


Kevés olyan ember létezik, aki a lelke mélyén ne szeretne időnként a jövőbe látni, akár hisz benne, akár  nem. Mindannyiunkban ott lappang a kíváncsiság, jó lenne tudni mit a mond a horoszkóp szívügyekben, pénzügyekben, milyen lesz az egészségünk,mire kell vigyáznunk, hogy a dolgaink rendben menjenek. Az, hogy az ezoterikus gondolatoknak mennyire engedünk teret saját életünkre vonatkozóan, ezt mindenki maga dönti el, minden esetre elgondolkodtató, amikor olyan „jóslatokat” olvashatunk, melynek bekövetkezésére valóban nagy esélyt látunk.

Összefoglalva tehát az ezotéria fogalmába beletartozik minden olyan jelenség, tan, melyre nincs igazán tudományos magyarázat. Ma a XXI. században újra nagy divat lett az ezotéria, de lássuk be, a kezdetekhez képest ma már nem kell az ezzel foglalkozó „mestereknek” próbákat kiállniuk és bizonyítani rátermettségüket. Ha jól használjuk és alkalmazzuk ezoterikus tudásunkat, akkor valóban és akár hasznunkra is lehet, segíthet önmagunk megismerésében, az önmegvalósításban , valamint segítséget nyújthat abban, hogy megleljük magunkban a belső harmóniát. Tiszteletre méltó tanítása az ezotériának a természet nagy fokú tisztelete, mellyel ráérezhetünk egy tisztább, egészségesebb életmódra, ez pedig mindenkinek csak hasznára válhat.

 

 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu