Iskolai őszi, téli, tavaszi szünet, szombati tanítási napok


iskolai_szunetek.jpgA diákoknak mindig az egyik legfontosabb információ, hogy mikor, és milyen hosszúak lesznek a szünetek, milyen napokon lesznek ünnepek, ugyanis ritka az a tanuló, aki szeret iskolába járni, és azt szeretné, hogy minél többet kelljen bejárni bele. Ami kötelező, az általában nem okoz osztatlan sikert. A közoktatásban részt venni pedig kötelező, mindaddig, amíg a gyermek be nem tölti a 16. életévét, azaz a tankötelezettség korhatárát. Arról, hogy az iskolai őszi, téli, tavaszi szünet időpontja, szombati tanítási napok miként alakulnak egy tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériumában állapítják meg, majd ők terjesztik a kormány elé elfogadásra. Nézzük meg most röviden, hogy mi várható a 2013/2014 / 2015-es tanévben.

Az első tanítási nap szeptember 02-án hétfői napon lesz, az utolsó tanítási nap pedig 2014 2015. június 13-án, pénteken lesz. Az őszi szünet 2013. október 28-tól október 31-ig tart, amely a hétvégékkel együtt 9 nap szünetet jelent a gyerekeknek. A téli szünet 2013. december 23-tól, 2014 2015. január 03-ig tart, ami 14 nap szabadságot jelent a gyerekeknek, ugyanis a hétvégék miatt csak január 06-án hétfőn lesz az első tanítási nap. A tavaszi szünet időpontja 2014 2015. április 17-től, április 22-ig fog tartani, ami 6 nap szabadságot hoz a tanulóknak.

Természetesen a hivatalos szüneteken felül minden évben vannak olyan alkalmak, amikor az ünnepek miatt felborul a rendes tanítási rend, és hétköznapokon tanítási szünetek lesznek, ugyanakkor szombati napokon tanítás lesz. Nézzük meg ezeket a napokat is, illetve azokat az ünnepeket, amelyek hétköznapra esnek, de nem kell őket más nappal helyettesíteni. Az első ilyen ünnep október 23-a, amely szerdai napra fog esni. Tanítási szünet lesz ezen a napon, de nem kell ledolgozni szombaton. A következő ünnep november 01-re esik, amely így az őszi szünet meghosszabbítását eredményezi, amely október 31-ig tartana, de így november 04-én kell csak először iskolába menni.

A következő ünnep, amely nem valamelyik rendes szünet idejére esik, május elseje, amely csütörtöki napra esik, ezért a gyerekeknek sem kell az azt követő pénteki napon bemenni az iskolában, ellenben május 10-én, szombaton tanítási nap lesz. Végül az utolsó ünnep, június 09-e hétfő, Pünkösd hétfője, amikor szintén nem lesz tanítás az iskolákban, de ezt a napot nem kell egy szombati nappal pótolni. Várhatóan tehát így alakulnak az iskolai őszi, téli, tavaszi szünet időpontja, szombati tanítási napok a 2013/2014 2015-es tanévben.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu