Nyugdíj kalkulátor, számítás, folyósítás és nyugdíjkifizetés


Nyugdij kalkulatorNyugdíj kalkulátor 2014 / 2015, számítás, folyósítás és nyugdíjkifizetés - A nyugdíjak kérdése az elmúlt években folyamatosan napirenden van, ami természetesen nem véletlen, hiszen a kormánynak foglalkoznia kell vele, ha akarja, ha nem. Ennek alapvető oka a társadalom elöregedésével összefüggő problémák. A csökkenő élve születések miatt, és a növekvő élettartam miatt a társadalom egyre nagyobb hányadát képviselik a nyugdíjasok, akik gazdasági szempontból az inaktív kategóriások.

Egyre kevesebb a kereső, illetve javakat termelő személy, ami azt a helyzetet hozta létre, hogy a nyugdíjak kifizetése, a jelenlegi szabályozás mellett egyre nagyobb problémát okoz a központi költségvetésnek. Már történtek lépések a helyzet normalizálására, de egyelőre azok még nem elégségesek a helyzet rendezésére. Kitolódott 65 évre a nyugdíjkorhatár, megszüntetésre kerültek a különféle korkedvezményes nyugdíjak. Ma már csak az a személy mehet el öregségi nyugdíjba, aki betöltötte a rá vonatkozó öregségi nyugdíj korhatárt. A nőknél megmaradt az a lehetőség, hogy kortól függetlenül 40 éves biztosítási múlttal jogosultak a teljes öregségi nyugdíjra. A nyugdíjak számításánál is történtek lépések, de azok nagy része egyelőre nem lépett érvénybe. Változtak ugyanakkor 2013-tól a valorizációs szorzók. A nyugdíj kalkulátorok már ezeket az értékeket használják, ugyanis a változások, törvénymódosítások, stb., folyamatosan, és a lehető leghamarabb beépítésre kerülnek. Így a nyugdíj kalkulátorok használatával meg lehet állapítani a várható öregségi nyugdíj összegét. Nyugdíj 2014 2015 kalkulátor, számítás, folyósítás és nyugdíjkifizetés, minden ami fontos lehet, most megismerheti.

A nyugdíj kiszámításánál egyelőre továbbra is a régi módszer van érvényben, ugyanis a változás egyelőre nem került megszavazásra. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjszámításhoz az alapot az 1988. január 01-től a nyugdíjba vonulás napjáig kapott bruttó jövedelem képezi. Az kapott éves bruttó jövedelem azután csökkentésre kerül az adott évben aktuális személyi jövedelemadóval, majd a kapott összeget megszorozzák a valorizációs szorzóval. Az így kapott összeg képezi az adott évben figyelembe veendő ellátási alapot. Az ellátási alapok összege elosztásra kerül az osztószámmal. Ekkor kapjuk meg a napi átlagkeresetet, amelyet meg kell szorozni 365-tel, majd el kell osztani 12-vel, és megkapjuk a havi átlagkeresetet. Aki teljes öregségi nyugdíjra jogosult, az a havi átlagkeresetnek a 78,5 %-át kapja majd nyugdíjként. A nyugdíjat a jogosult kaphatja bankszámlára is, illetve postai úton is. A kettő közül a postai kézbesítés több napot is igénybe vehet, ezzel szemben a banki átutalás esetén az átutalás elindítása után 4 órával elérhető a nyugdíj összege. A folyósítást az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság végzi. 

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu