Szocpol - Teljes és félszocpol használt és új lakásra


Szocpol 2014 / 2015 - Teljes és félszocpol használt és új lakásra - A gazdasági válság okozta elszegényedési tendencián javítandó, a kormány egy demográfiai intézkedési csomag bevezetését latolgatja, melynek többek között tárgya a szocpol 2014 / 2015 – teljes és félszocpol használt és új lakásra lehetőségeinek kedvezőbbé tétele. A nehéz gazdasági helyzetre még külön hatással van az, hogy ezekben az években kerültek és kerülnek a „Ratkó unokák” abba a korba,amikor családot alapíthatnak, így abszolút időszerű a gyermekvállalás kérdését megoldani.

Elképzelhető, hogy a szocpol 2014 2015 – teljes és félszocpol használt és új lakásra a duplájára is megnövekszik, a 2013-as igényelhető összeghez képest. E szerint a teljes szocpol 2014 2015 évsorán minimum 1,6 millió forint lehet és a felső határ akár 5,6 millió forintot is elérheti. Nagy változás lehet még a jövőre nézve, ha bevezetésre kerül, hogy a lakáscélú támogatást kisebb lakóingatlan vételekor is igénybe lehet venni. Bevezetésre kerülhet a félszocpol 2014 2015-ben, melyet nem csak új és használt lakás vételekor,de bővítésre is fel lehet használni.

Igen szerencsés lenne, amennyiben a tervezet alapján a szocpol 2014 2015 – teljes és félszocpol használt és új lakásra már nemcsak kettő vagy több gyermekes családoknak lenne lehetősége, hanem egy gyermek után is lehet igényelni.

Amennyiben a szocpol 2014 2015 – teljes és félszocpol használt és új lakásra vonatkozó módosító intézkedések valóban bevezetésre kerülnek, ez igen sokban megkönnyítheti a fiatalok indulását, mivel az ingatlanpiac még a jelen helyzetben is stagnál és várhatóan ez egy darabig még így is marad. A csomag megkönnyítené a nagyobb lakóingatlanba költözni szándékozók helyzetét, ez pedig sok esetben alapot adhat a család bővítésének vállalására. A szocpol 2014 2015 – teljes és félszocpol használt és új lakásra fejlesztése még az ingatlanpiac alakulására is kedvezően hathat, főleg, ha valóban a támogatás mértéke a mostani másfél- kétszeresét is eléri.A pillanatnyi hírek alapján még az is megtörténhet, hogy a szocpol2014 2015 – a teljes és félszocpol használt és új lakásra összege a mostani kétszeresére növekszik. Ha ez megtörténik, akkor a teljes szocpol 2014 2015-ben legalább 1,6 millió forintot jelent, a maximálisan kifizethető összeg pedig 5,6 millió forint is lehet. Igen kedvezően alakulhat a szocpol igénylése, hogyha igaz lesz az a tény, ami alapján nem lesz szempont, hogy csak nagyméretű lakások esetében vehető igénybe a lakáscélú támogatás ezen formája. 2014 2015 során újra bevezethetik a félszocpolt, ráadásul nem csak új, hanem használt lakásokra is, sőt ezek mellett nem kizárólag vétel esetén, de bővítéskor is élni lehet majd a lehetőséggel. Ezeken felül újdonságként emlegetik, hogy az egy gyermekes családoknak is lesz lehetőségük a szocpolra 2014 2015-ben, hogyha teljes és félszocpolt igényelnek használt és új lakásra.

Remélhetőleg ezek a tervezett intézkedések elfogadásra és bevezetésre kerülnek, ez igen nagy szó lenne az életben való elinduláskor főleg a fiatal házaspároknak, hiszen még 2014 2015 évben sem valószínű, hogy az ingatlanpiaci stagnálás nagyon elmozdulna jelenlegi helyzetéből.

A szocpol nem más, mint egy vissza nem térítendő állami támogatás, melyet jelenleg új lakóingatlan építésére, új lakás vásárlására lehet igénybe venni a már megszületett és a születendő gyerekek számától függően, de a fentiek tükrében remélhetőleg ezek a feltételek bővülni fognak. A szocpol 2014 2015 tekintetében tehát elképzelhetően nem kizárólag 60 – 160 m2 alapterületű lakásokra lenne igényelhető, hanem ennél kisebb lakóingatlanra is igényelni lehet majd, és vételen kívül bővítéskor is. A mai állás szerint 800 ezer és 3 millió kétszázötven ezer forint között mozog az adható támogatás, ami a fentiekben említettek szerint ennek közel a kétszeresére is nőhet, és ami ennél is fontosabb szempont a konstrukció változtatásakor, hogy nyilvánvalóan a gyermekvállalási kedvet javítaná.

Megmarad az a kedvező feltétele a szocpol 2014 2015-nek, hogy a meglévő önerőt mellé vehető igénybe a támogatás, de felhasználható csak maga a szocpol összege, vagy hitel mellé és meglehet igényelni, annak kiegészítéseként. Az várhatóan nem változik a szocpol 2014 2015-nél – teljes és félszocpol használt és új lakásra odaítélésekor, hogy az igénylők maximum 40 évesek lehetnek és az igényéléskor alá kell támasztaniuk azt, hogy egyikkőjüknek sincs semmi féle köztartozása, valamint az építeni, vagy megvenni szándékozott lakásnak legalább „B” energetikai kategóriába kell tartoznia.

A szocpolt 2014 2015-es igénylése iránti kérelmet – mint jelenleg is – várhatóan a kiválasztott hitelintézet felé kell majd benyújtani, melyhez a hitelező egy erre általánosan alkalmazott nyomtatványt bocsájt az igénylő rendelkezésére. E mellé minden esetben elő kell készíteni a személyes okmányokat, a meglévő gyermekek születési anyakönyvi kivonatait. Amennyiben lakásvásárláshoz igénylik a szocpolt, akkor az igénylőlap mellett be kell nyújtani a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződést, esetleg egy tulajdoni lap másolatot, amennyiben pedig építkezésről van szó, akkor a kiadott jogerős építési engedélyt is szükséges lesz benyújtani másolatban.

MaxInfo 2014 -- Kapcsolat: admin [kukac] maxinfo [pont] hu